Grote politiemacht in Mechelen voor verboden protestmars

 © Gazet van Antwerpen

In Mechelen is zondagmiddag een grote politiemacht aanwezig. De aanleiding is een aangekondigde protestmars tegen de plannen voor een Vivaldi-regering, waarvoor het stadsbestuur geen toestemming heeft gegeven. Voorlopig blijft onrust uit en ondertussen zijn de meeste politievoertuigen weer vertrokken.

Van een mars is geen sprake. Aan het station verzamelde een twintigtal mensen rond 12u maar er werd vermeden dat die de stad zouden intrekken. Verspreid over de stad worden groepjes betogers tegengehouden. Verschillende politievoertuigen zijn weer vertrokken. De grootste drukte lijkt voorbij te zijn.

Bovendien werd gevreesd dat ook enkele groepen amokmakers en voetbalhooligans zondag naar de stad zouden afzakken voor de match van Racing Mechelen. Die wedstrijd werd daarom ook verplaatst.

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) had de organisatie van de manifestatie gevraagd een plan van aanpak op te maken gezien de geldende coronamaatregelen, maar dat liet de organisatie na.

In samenspraak met de politie werd beslist dat de ondergrondse parkings Grote Markt, Kathedraal en Veemarkt zondag dicht blijven. Ook wordt een samenscholingsverbod ingesteld. Groepen bestaande uit meer dan vijf personen, worden niet toegelaten.

Om dit alles in goede banen te leiden, worden extra politieagenten, herkenbaar en in burger, ingezet. 

 ©  Stijn Van de Sande

 ©  Stijn Van de Sande

 ©  Stijn Van de Sande

 ©  Stijn Van de Sande

 ©  Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen