ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Pleidooi voor verbod op loslopende katten veroorzaakt ophef in Nederland: “Lijn ze aan zoals honden”

Er is in Nederland commotie ontstaan over een pleidooi van ecoloog Chris Smit en jurist Arie Trouwborst om loslopende huiskatten te verbieden. Ze deden dat in het actuaprogramma Nieuwsuur. Volgens de twee overtreden baasjes van loslopende katten een Europese wet die de biodiversiteit beschermt. Jagende katten zouden namelijk een gevaar vormen voor zeldzame vogelsoorten en andere dieren.

43 reacties

  • ric tamenaars

    4 jaar geleden
    Volgens mij zal er meer in snot gereden worden met de auto dan een poes die een vogeltje vangt. Maar daar ligt niemand wakker van?
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Katten hebben niets met de natuur te maken, in de natuur wordt het aantal predatoren beperkt door de hoeveelheid beschikbaar voedsel, katten worden door de mens gevoed. En dus zijn er veel te veel. De hinder gaat wel wat verder dan een kattestrontje in de tuin: ik kan niks meer zaaien, opengekrabde vuilzakken, moddersporen en urinevlekken op een pasgewassen auto, nachtenlang gekrijs, leeggeroofde vogelnesten, ...
  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    en ondertussen worden de zeeën leeggevist en soorten met uitsterven bedreigd... of gaan ze katten daar ook de schuld van geven omdat ze het in hun voer verwerken...
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Roofdieren pakken doorgaans niet de sterke gezonde dieren maar de zieke en zwakke. En houden zo hun prooipopulatie gezond. Zo werkt de natuur. Als de mens er zich mee gaat moeien verknoeit hij het doorgaans. En terwijl hij monoculturen van maïsvelden aanlegt en zo de diversiteit zelf vernietigt wil hij de kat aan de leiband. Want die durft een kattestrontje in zijn tuin leggen. De vogels dan misschien ook. Die kakken op je auto.
  • Tom Tavernier

    4 jaar geleden
    Huiskatten horen NIET thuis in de natuur! Alle”””” “dierenvrienden”””””” diezelfden dat is de natuur... de kat is een roofdier...: NEEN!! Onzehuiskatten doen veeel schade aan de diversiteit! En ze pakken heidenser enkel muizen hoor!