Goede voornemens in het groot: Bourgondiër van 100 kilo wil triatlon lopen

© fmr

Het goede voornemen van Izegemnaar Chris Seynaeve tart elke verbeelding. De man wil 225.000 euro inzamelen voor het fonds Kind- en Orgaantransplantatie. Deze zelfverklaarde Bourgondiër gooit daarvoor zijn levensstijl om en gaat trainen voor een triatlon.

Frank Meurisse

23 december 2017: deze datum heeft Izegem Chris Seynaeve (36) vastgepind op de kalender om een eigen Iron Man te lopen in het Izegemse voor het goede doel. Hoewel het nog een klein jaar trainen is, is het toch een immense uitdaging. “Ik ben niet sportief gebouwd, 1,89 meter groot en 100 kilo zwaar. Ik fiets tien kilometer per jaar en ik zwem nog minder. Lopen is helemaal niet aan mij besteed.”

Het belooft dus een zwaar jaar te worden voor Chris, maar sinds 1 januari heeft hij het letterlijke op een lopen gezet. Hij heeft het roer volledig omgegooid. Hij stelt zich tot doel om eind dit jaar een complete triatlon af te malen: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer lopen. “In meters uitgedrukt kom ik aan 225.000 en dat is het bedrag dat ik wil inzamelen voor het goede doel.” Daarvoor richtte hij het initiatief ‘Iron Force for Children’ op.

INFO

Wie het initiatief Iron Force for Children wil steunen kan dat via rekening BE69 9531 3863 3678. Meer info vind je op facebook.com/ironforceforchildren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen