Bottas werd andermaal tweede na ploegmaat Hamilton.
Volledig scherm
PREMIUM
Bottas werd andermaal tweede na ploegmaat Hamilton. © EPA

Onze F1-watcher ziet hoe Valtteri Bottas alweer in de schaduw van ploegmaat Hamilton rijdt: “Nooit was het zo pijnlijk”

Formule 1Het zal je maar overkomen, teamgenoot zijn van Lewis Hamilton. Dat betekent een jaar lang in de schaduw racen. In het geval van de Fin al voor het vierde seizoen op rij. Nooit was dat duidelijker dan het voorbije weekend in Mugello. Of pijnlijker. Ons medeleven aan Valtteri Bottas (31).

6 reacties

  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Erwin Van Roy, bij Red Bull wordt de volledige wagen zelf rond Max gebouwd. De 2de rijder moet zijn plan maar trekken dat hij met zo'n wagen kan rijden. Albon en Gasly zijn echt wel goeie rijders, maar ja, als de steun volledig naar de andere rijder gaat...
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    En dat gebeurt bij iedereen zeker Raf met dat 1 verschil dat zelfs Bottas zijn kansen krijgt en veel meer dan andere rijders zoals Albon bij Red Bull
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Geloof nooit dan Bottas hetzelfde vermogen krijgt met zijn wagen dan Hamilton (tijdens de race).Het valt op dat tijdens de quali Bottas wel vaak sneller is dan Hamilton(kwestie van de eerste startrij door Mercedes te bezetten) maar eens de wedstrijd komt ie niet mee,'t is maar een kwestie vanuit de pits de nodige muis-klikken door te sturen.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Hamilton is de nummer 1 in het team en zijn loon is 10 keer hoger dan dat van Bottas , Hamilton krijgt dan ook een voorkeursbehandeling en Bottas moet zich inhouden en zeker geen duels aangaan . Bottas dient zoals iedere 2de rijder alleen om punten te pakken en wereldtitel voor de renstal te helpen binnen halen .
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Het is toch duidelijk dat er aan de wagens 'geprutst' wordt. Voor de wedde van Botas wil ik ook wel in de schaduw racen. Wanneer eens een groot onderzoek naar de Mercedes wagens. Het is duidelijk dat die zaken doen die anderen niet mogen doen.