Tine Nys (midden) met haar zussen Lotte (links) en Sophie (rechts).
Volledig scherm
Tine Nys (midden) met haar zussen Lotte (links) en Sophie (rechts). © rv

Vader Tine Nys: "Zo'n proces heb ik nooit gewild"

"De hele zaak rond Tine is een drama geweest, met als achtergrond een uiterst kil en zelfs agressief juridisch decorum." Dat zegt Gie Nys zondag over het euthanasieproces van zijn dochter Tine in een opiniestuk op de website van Knack. Hij doorbreekt daarmee voor het eerst de stilte naar aanleiding van de uitspraak van het cassatieberoep dat eraan komt.

8 reacties

  • heidemarie verstrepen

    4 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp is die schade vergoeding die gevraagd word . Een gemis kun je niet met geld goed maken en het was toch haar wens . Sommige zaken zijn in het leven nooit met geld te betalen .
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Respecteer de wens van uw dochter zodat ze in vrede kan rusten meer en meer mensen die terminaal zijn willen waardig kunnen sterven uw proces maakt het voor moeilijker om hun wens toekunnen krijgen
  • Ronny Martin

    4 jaar geleden
    Speelbal van de broeders van liefde en kruipt nu in zijn slachtofferrol. Hij had liever gehad dat iedereen achter hem stond.
  • Jeanne Legrand

    4 jaar geleden
    Door de artsen voor moord aan te klagen heeft de familie alle heisa zichzelf op de nek gehaald. Ik heb nog altijd bewondering voor de artsen die een euthanasie willen uitvoeren. Door het proces aangespannen door de familie Nys zullen vele artsen weifelachtig zijn om mensen in nood een vreedzaam en pijnloos einde te gunnen. De levenskwaliteit van de betreffende artsen zal door deze rechtszaak zeker achteruit gegaan zijn.
  • Anthony Daele

    4 jaar geleden
    Laat het rusten en wees blij dat ze de keuze heeft kunnen / mogen maken in plaats van er een media circus van te maken aangezien ze alle juridische wegen uitgeput hebben .