Ex-speurder met opzet naar politierechtbank om begrip te vragen voor kleine zelfstandigen

© mvn

Een voormalige speurder wil de manier van werken van de politie in de politierechtbank aankaarten. Guido De Ville (64) betaalde daarom zijn parkeerboete niet. “Ik wil aan de politierechter meer begrip voor kleine zelfstandigen vragen”, klinkt het.

Tim Lescrauwaet

“De politie moet wat meer respect en verdraagzaamheid tonen voor de kleine zelfstandigen.” Misschien niet de eerste keer dat je zo’n uitspraak hoort, maar deze keer komt ze uit de mond van een voormalige speurder.

Guido De Ville (64) uit Brugge meent wat hij zegt. Meer nog: hij zal zijn woorden vrijdag kracht bij zetten in de Brugse politierechtbank. Want daar moet hij zich komen verantwoorden voor een parkeerovertreding op de Markt in Brugge.

Handelaars mogen laden en lossen tot 11 uur 's morgens op de Markt in Brugge. Eind maart was De Ville, die nu een uitgeverij heeft, daar een bestelling aan het afhandelen. Volgens hem liep het echter wat uit en stond hij enkele minuten langer dan toegelaten op de Markt. “Ze hebben mij om 11.02 uur geverbaliseerd”, zegt hij. “Terwijl ze eigenlijk perfect konden zien dat ik nog aan het lossen was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen