Een gezin in tranen nadat de Griekse politie traangasgranaten heeft afgevuurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gezin in tranen nadat de Griekse politie traangasgranaten heeft afgevuurd. © AFP

VTM-correspondent Robin Ramaekers over de miserie na brand in vluchtelingenkamp: "Ze willen maar één ding: weg uit Lesbos"

Sinds het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos vorige week afbrandde, leven er 12.000 mensen onder de blote hemel, op parkings van tankstations en supermarkten. "De inwoners willen van hen af, en de vluchtelingen zelf willen ook niet naar een nieuw kamp verhuizen, maar ze geraken niet weg", zegt VTM Nieuws-correspondent Robin Ramaekers.

18 reacties

  • Bart Timperman

    4 jaar geleden
    Ik lees hier veel reacties dat ze maar naar eigen land moeten terugkeren, dat de regering ze daar maar moet helpen wat dus helemaal niet gebeurt. Deze vluchtelingen valt niets te verwijten, het zijn geen profiteurs maar mensen met een gezin die in eigen land geen toekomst hebben. Ze zijn het slachtoffer van de vele politieke spelletjes die gespeeld worden. Als m'n al het geld van de wapenindustrie alleen al zou besteden aan ontwikkelingshulp zouden die problemen opgelost zijn.
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Maak deze mensen duidelijk dat Europa geen paradijs is en ze misschien beter af waren in hun eigen land dan op n vuilnisbelt kamp te moeten wonen en breng ze terug naar eigen land!
  • Robert Swillen

    4 jaar geleden
    Dit hebben we te danken aan Mev Merkel en haar Europese aanhang . Europese bevolking wil dit niet. Help de migranten in hun thuisland . Maar daar hebben de multinationals geen voordeel bij.
  • Jean Desmet

    4 jaar geleden
    Terug sturen is de enige oplossing
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Europa kan geen 12000 slachtoffers waarvan 4000 kinderen van een brand aan. Dat is het enige wat ik zie. De inwoners van Lesbos zouden bovendien klacht moeten neerleggen tegen de E.U. want hun toeristeneconomie is kapot al voor Covid. Waar is het gezond verstand ? Seffens ga ik daar nog een familie ophalen.