Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

In alle gemeenten vingerafdruk op identiteitskaart

Als alles goed gaat, starten eind dit jaar alle gemeenten in het land met het uitreiken van identiteitskaarten met vingerafdruk, ook al lopen er nog altijd gerechtelijke procedures tegen die invoering. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

14 reacties

  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Tijd om mijn kaart door te knippen en een nieuwe aan te vragen. Tegen december is de maatregel mss in zoverre aangevochten dat de registratie van vingerafdrukken niet meer wettelijk is. Na een misdaad/ misdrijf mag men vingerafdrukken opslaan in een databank, maar gewone burgers moeten een Eid zonder vingerafdrukken kunnen krijgen.
  • michel wanquet

    4 jaar geleden
    Gewoon zeggen dat ze zonder die vingerafdrukken niet naar het buitenland op reis mogen, en de meeste bezwaren zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op een internationale reistas staan die toch ook?
  • KRISTOFF JOOSENS

    4 jaar geleden
    Rudy Janssens, nog nooit van identiteitsfraude gehoord? Een 10 jarige Chinees met een laptop kan ondertussen al uw gegevens van het internet plukken en zich voordoen als uzelf voor winst of bedrog. Met de vingerafdruk erbij ben je helemaal gejost want België heeft niet de technische capaciteit om uw gegevens waterdicht te beschermen. Nu gesnapt?
  • vanzeir guy

    4 jaar geleden
    En dan nog een chip in de hersenen en dan zijn we menselijke robotjes.
  • Rik Lameyze

    4 jaar geleden
    Misdadigers gaan soms zo ver, dat ze deze verwijderen. Privacywetgeving, is een lagertje.