Virologen Herman Goossens, Erika Vlieghe en Marc Van Ranst tijdens een commissie in het Vlaams Parlement in juli over de coronacrisis.
Volledig scherm
Virologen Herman Goossens, Erika Vlieghe en Marc Van Ranst tijdens een commissie in het Vlaams Parlement in juli over de coronacrisis. © BELGA

Virologen maken zich zorgen: “We moeten stoppen met verspreiding van het virus te minimaliseren”

De cijfers van het aantal besmettingen met Covid-19 zijn opnieuw exponentieel aan het stijgen, waardoor het bijzonder gevaarlijk is het coronavirus te minimaliseren. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe (UAntwerpen) maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "We moeten erkennen dat er een probleem is." Dat vindt ook viroloog Marc Van Ranst. “Ik denk dat we ons om verschillende redenen zorgen maken”, zegt hij in een videogesprek met onze redactie.

151 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Farid Azuzzi ik ben het met je eens en zeker eind oktober met de start van het winteruur, dan zullen veel op tijd uit hun bed kunnen om te gaan werken.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Indien we dezelfde regels zouden gehanteerd hebben als in China, dan konden we nu allemaal veilig gaan werken, school gaan, naar de voetbal enz... Denk daar eens over na! Reken maar uit wat die "vrijheid" van te doen waar we zin in hebben, nu ons gaat kosten!
  • Jos Vercammen

    4 jaar geleden
    Ik ben helemaal geen dokter, maar ik lees hier toch klinkklare onzin in een aantal commentaren. Je moet zelfs geen medische opleiding hebben om dat te merken. Veel mensen willen alleen maar bewezen zien, dat de maatregelen die nu gelden, niets uithalen. Alleen maar omdat deze zogezegd "hun vrijheid beperken". Dat ze daarom specialisten ter zake, moeten bestempelen als dommeriken en kwakzalvers, deert hen niet.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Tijdens de Spaanse friep had je in de VS steden met strenge maatregelen en gesloten scholen. En steden met open scholen. Die werden zelfs over verwarmd in de winter om ze extra te kunnen verluchten. Uit studies achteraf bleek dat de steden met de strengste maatregelen en gesloten scholen het minste doden hadden. In de VS zijn de experten van mening dat de scholen gesloten moeten blijven. Zelfs al mag je covid-19 niet helemaal vergelijken met een griep virus.
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp is dat vele landgenoten het een absolute must vonden om toch "effe" op verlof te gaan. Hoe kun je nu dergelijk virus doeltreffend aanpakken als je voortdurend nieuwe besmettingen binnen het land brengt vanuit andere oorden ? Voor mij is dit dus zeker geen verrassing ...