Appelstrudel met een twist: raden je gasten de geheime ingrediënten?
Als zoetje bij de thee of als toetje na de maaltijd, met appelstrudel scoor je altijd. Wil je het klassieke gebak een persoonlijke toets geven? Voeg peren toe voor een vollere smaak en walnoten voor extra crunch.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 vel bladerdeeg
2 appelen
2 peren
2 el verse tijmblaadjes
20 g gedroogde veenbessen
20 g rozijnen
40 g walnoten, grof gehakt
3 el appelmoes
1 ei, geklutst
1 zakje vanillesuiker
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de appelen en peren en snij in blokjes. Meng het fruit met de tijm, veenbessen, rozijnen, walnoten, appelmoes en bloem.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat. Schep het fruitmengsel in het midden over de lengte van het deeg en vouw de twee bovenste randen naar binnen. Vouw nu de twee buitenste randen van de strudel naar binnen.
3. Bestrijk het deeg met het eitje en bestrooi met de vanillesuiker. Zet 25 minuten in de oven tot de strudel goudbruin is.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?