Philippe De Backer
Volledig scherm
Philippe De Backer © BELGA

Minister De Backer: "Momenteel meer dan 30.000 coronatests per dag in België. 99 procent krijgt resultaat binnen 24 uur”

We zitten aan "meer dan 30.000 coronatesten per dag". Dat liet minister Philippe De Backer (Open Vld), bevoegd voor de taskforce Testing, weten, tijdens zijn bezoek aan het nieuwe Covid-19-testcentrum op de luchthaven van Brussel.

3 reacties

  • Philippe Marecaux

    4 jaar geleden
    24 uur, je moet het niet geloven... Dit weekend getest, rechtstreeks in ziekenhuis, covid19 afdeling, vandaag, ruim 55 u na de test eindelijk resultaten ontvangen, zijn zelfs nog niet on-line te zien, enkel via huisarts... Logistiek had hier niets mee te maken, dit werd ons op zondag in het hospitaal ook al verteld dat we niet voor dinsdag op resultaten moestn rekenen... Het systeem werkt gewoon nog niet goed genoeg... Waarom kan dit wel voor topsporters, en niet voor de gewone belastingbetaler?
  • Steven Nevets

    4 jaar geleden
    Stijging testen is gelijk aan stijging positieven. Geen reden tot groot alarm dus.
  • Heinz Rumes

    4 jaar geleden
    Wel mr De Backer jullie plaatsenSpanje in 't rood nochtans is de R waarde in Spanje maar 0,67% terwijl dat inBelgie nu op1,3 % staat, jullie redenering klopt niet of willen jullie de belgen in Belgie houden misschien?