De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

“Papa is mama aan het verkrachten”: 12-jarige jongen belt zelf politie op in verkrachtingszaak, 31-jarige man riskeert 40 maanden cel

Een 31-jarige man uit Oostkamp riskeert 40 maanden cel voor de verkrachting van zijn eigen partner en herhaaldelijk partnergeweld. Het was de 12-jarige zoon van M.T. die vorig jaar zélf de politie belde om te melden dat papa mama aan het verkrachten was.

  1. Tine (40) heropent na moeilijke periode haar Postbar in Brugge: “Opeens ging het licht uit, maar ik heb geleerd om ook eens aan mezelf te denken”
    PREMIUM

    Tine (40) heropent na moeilijke periode haar Postbar in Brugge: “Opeens ging het licht uit, maar ik heb geleerd om ook eens aan mezelf te denken”

    Liefhebbers van postkaartjes en een lekkere kop koffie mogen met de Postbar in de Langestraat in Brugge zaterdag weer hun geliefd adresje aanvinken. Na een sluitingsperiode van ruim acht maanden heropent Tine Vandenbon (40) haar zaak. Het waren maanden waarin ze twijfelde of ze zou terugkeren. “Maar nog dagelijks sturen klanten berichtjes en dat heeft me kracht gegeven.”
    Brugge
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge