Man krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van zoontje van partner

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot vijf jaar cel voor jarenlange verkrachting van het zoontje van zijn partner. Het slachtoffer was amper 5 jaar toen het misbruik begon in de woning van de moeder in Leuven.

jvh
Bron: BELGA

De feiten dateren van de periode februari 2000 tot april 2004. Ze kwamen pas aan het licht toen het slachtoffer op 27 juli 2017 een klacht indiende. Philippe V. had van 1998 tot 2001 een relatie met de moeder en woonde een tijdlang in bij het gezin. Nadien bleef hij bij de opvoeding betrokken als oppas voor de kinderen.

Volgens het slachtoffer begon het misbruik al in 1998, toen hij 5 jaar oud was. Het duurde tot hij de leeftijd van 11 jaar bereikt had. Aanvankelijk bleef het beperkt tot massages en samen douchen, maar nadien moest het jongetje mee naar porno kijken. Hij werd verplicht tot wederzijdse masturbatie en moest de vriend van zijn moeder bevredigen.

Dat tafereel herhaalde zich wekelijks. In ruil voor seksuele diensten kreeg het kind geld en geschenken. Na de aangifte werd ook de broer verhoord. Ook hij werd slachtoffer van seksuele feiten, toen hij in het vijfde leerjaar zat en bijles Frans kreeg van V. De moeder stapte in 2004 naar het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Bij de psychiater sprak het zoontje alleen over de massages.

De rechtbank veroordeelde Philippe V. tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar met uitstel onder probatievoorwaarden. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 13.000 euro. De rechtbank ging niet in op het verzoek van de procureur tot onmiddellijke aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen