Twintiger weigert mondmasker te dragen en geeft agent kopstoot in Leuven

© ROB TV

De Leuvense politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige man opgepakt die weigerde een mondmasker te dragen en zich verzette tegen de agenten. In het commissariaat deelde hij ook een kopstoot uit aan een agent. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

jvh
Bron: BELGA

Een politiepatrouille merkte de man vrijdagnacht rond middernacht op toen hij zonder mondmasker over de Oude Markt liep. Toen de agenten hem daarop aanspraken, weigerde hij mee te werken.

“Hij hield zich niet aan de noodzakelijke social distancing en daagde de politie uit”, zegt het parket. “De man werd opgepakt en meegenomen naar het politiebureau, waar hij zich bedreigend en uitdagend bleef opstellen. Hij weigerde mee te werken met de noodzakelijke handelingen in de politiecel en deelde uiteindelijk een kopstoot uit aan één van de agenten.”

Die agent moest voor verzorging naar het ziekenhuis en is voor 7 dagen werkongeschikt verklaard, aldus nog het parket. De twintiger werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van weerspannigheid, slagen en verwondingen aan een agent, bedreigingen en inbreuken op de coronamaatregelen. Hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen