Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Champagne-oogst nooit zo vroeg gestart en derde jaar op rij van hoge kwaliteit

In de Champagnestreek in het noorden van Frankrijk is de oogst van de druiven voor de schuimwijn al op 17 augustus begonnen. Hij gaat daardoor de geschiedenis in als de vroegste oogst ooit in de Champagnestreek. Het blijkt ook voor het derde opeenvolgende jaar een kwalitatief goede oogst. 

2 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Die hoge kwaliteit geldt niet alleen voor de champagne maar ook voor de vele bekende schuimwijnen, zowel uit Frankrijk als de rest van Europa; De Spanjaarden en de Italianen wrijven zich al in de handen. Ook onze buren de Luxemburgers beloven schuimwijn op vergelijkbaar hoog champagneniveau Al die heerlijke bubbels zijn een welkome troost voor de bubbels waarin wij leven.
  • Véronique De Waele

    4 jaar geleden
    En gaan de prijzen dalen ?
  1. Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeldzaak’
    Update

    Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeld­zaak’

    Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor zes van de twaalf juryleden overbleven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend. Tegen de middag werd dan ook nog een tweede reeds geselecteerd jurylid “ontslagen”, nadat bleek dat hij gelogen had.
  2. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.