thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Carnaval op ’t Kiel: Beerschot pakt opnieuw scalp van topploeg na spectaculaire 5-2 tegen Racing Genk

Na een spectaculaire wedstrijd met zeven doelpunten, drie strafschoppen en twee rode kaarten blijft Beerschot in het spoor van leider Charleroi. Raphael Holzhauser kroonde zich met twee doelpunten en een assist opnieuw tot man van de match.

We zijn vijf speeldagen ver in de competitie en ook na de interlandbreak blijft Beerschot zijn status als seizoensrevelatie bevestigen. Na de overwinning op het veld van landskampioen Club Brugge en de eervolle nederlaag tegen Standard kwam de ploeg van Hernan Losada, met Jan Van den Bergh in de defensie voor Denis Prychynenko, opnieuw fris voor de dag. Aangevuurd door 3.200 enthousiaste fans in de tribune probeerden de Mannekes Racing Genk meteen bij de keel te grijpen.

Nog voor het kwartier werd de thuisploeg beloond voor zijn offensieve aanpak. Na een collectieve aanval schoof Holzhauser beheerst zijn vier treffer van het seizoen onder Vukovic tegen de touwen. Al had het doelpunt gerust een paar namen mogen dragen: Frans met de knappe steal, Van den Bergh met de versnelling, Tissoudali en Noubissi als tussenstations om te kaatsen en via opnieuw Van den Bergh Holzhauser voor doel te zetten.

Twee keer VAR

Racing Genk was nog niet in de buurt van Vanhamel geweest, maar klom halfweg de eerste helft toch op gelijke hoogte. Van den Bergh tikte Maehle aan, Geldhof legde na tussenkomst van de VAR de bal op de stip. Onuachu liet Vanhamel met een perfecte elfmeter in het hoekje kansloos.

De Limburgers herstelden met de gelijkmaker niet alleen op het scorebord het evenwicht. Ook voetballend drukten de bezoekers steeds meer hun stempel. Al was het wel Holzhauser die voor het meeste animo bleef zorgen met twee dribbels achter het steunbeen. Op een scherp aangesneden hoekschop van de Mozart van het Kiel kwam Frans net te laat om de thuisploeg een tweede keer op voorsprong te brengen.

Ondanks de betere periode van Racing Genk hield Beerschot het achterin goed dicht, al was het in de slotfase van de eerste helft even bibberen na een gevaarlijke terugspeelbal van Pietermaat op Vanhamel. Het Kielse sluitstuk probeerde Onuachu te dribbelen, maar botste op de Nigeriaan. Onuachu vierde zijn doelpunt met een salto, maar nam in zijn actie de bal mee met de hand en werd terecht teruggefloten door de VAR.

Grote Holzhauser-show

Na de pauze trok Beerschot het laken resoluut naar zich toe. Was Holzhauser voor rust de grote man op het Kiel, dan zette de Oostenrijker dat na de pauze nog extra in de verf. Na vier minuten schilderde hij een vrije trap met een heerlijke curve op het hoofd van Bourdin, die in de korte hoek voorbij Vukovic knikte. Een ingestudeerd nummertje uit de koker van Losada? In de rug van Bourdin stonden nog drie ploegmaats klaar om de bal tegen de touwen te duwen. Net voorbij het uur zette Holzhauser na handspel van Kouassi vanop de stip - opnieuw na tussenkomst van de VAR - zijn naam een tweede keer op het scorebord. De Oostenrijker zit zo na vijf speeldagen al aan vijf doelpunten en drie assists. Op het Kiel kunnen ze best snel werk maken van zijn contractverlenging.

Bij Racing Genk ging het intussen van kwaad naar erger. Cuesta incasseerde in 72 seconden twee gele kaarten voor handspel en een overtreding op Noubissi, Bongonda werd na een elleboogstoot aan Frans naar de kleedkamer gestuurd. Opmerkelijk: voor de vierde keer al moest Geldhof een cruciale beslissing nemen op aangeven van de VAR.

Derde strafschop

Na een strafschopfout van Van den Bergh kreeg de Genkse burger nog even moed. Dessers zette de elfmeter om, maar de Limburgers werden even snel met de voeten terug op de grond gezet. Met een knap afstandsschot van Vorogvskiy en een derde seizoenstreffer van Noubissi werd die hoop echter al snel de kop ingedrukt. “Op het Kiel is ’t carnaval”, rolde van de tribunes. De fans hadden zich geen betere avond kunnen wensen om terug te keren naar het stadion.