Direct naar artikelinhoud
Tennis

Kim Clijsters past voor Roland Garros en zet punt achter seizoen

Kim Clijsters past voor Roland Garros en zet punt achter seizoen
Beeld AFP

Kim Clijsters (37) zal niet deelnemen aan Roland Garros, dat binnen twee weken van start gaat. Dat kondigde de Limburgse zelf aan op sociale media. Ook de klassieke voorbereidingstoernooien op gravel laat ze schieten. “De komende weken zal ik weer veel trainen en brooddozen maken.” Het seizoen van Clijsters zit er daardoor zo goed als zeker op. 

Geen Kim Clijsters binnen twee weken in Parijs. Na haar vroege exit op de US Open liet Clijsters zelf al verstaan dat ze de komende periode meer tijd wou vrijmaken voor haar gezin. Daarom past de Limburgse nu voor alle graveltoernooien van de komende weken, waaronder dus Roland Garros. “Ik heb heel veel eerste en speciale matchen gespeeld op gravel, ik hou er geweldige herinneringen aan over”, schrijft ze op sociale media. 

Clijsters werd op de US Open in de eerste ronde gewipt door de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 31), maar de Limburgse was zelf tevreden over haar niveau. “New York heeft getoond hoeveel progressie ik heb geboekt en waar ik nog aan moet werken.” Over haar toekomstplannen blijft ze nog vaag. “Ik weet niet waar ik mijn volgende toernooi zal spelen, maar ik laat het snel weten. Nu ga ik volop trainen en opnieuw brooddozen maken”, besluit ze met een kwinkslag. 

Twitter bericht wordt geladen...