Eén tiende van middenschool Sint Aloysius Geel moet in quarantaine. © Hans Otten

Tien klassen Sint Aloysius in quarantaine door coronabesmettingen bij drie leerlingen en één leerkracht

Geel -

Maar liefst tien klassen en vijftien leerkrachten van middenschool Sint Aloysius Geel zijn sinds maandag in thuisquarantaine nadat afgelopen weekend vier personen positief hadden getest op corona.

De bal ging vorige week aan het rollen toen een leerling van de Geelse middenschool in de Kollegestraat Covid-19 bleek te hebben. De besmetting is waarschijnlijk tijdens een activiteit in de vrijetijd opgelopen. De directie besloot daarop om afgelopen weekend de rest van de klas te laten testen. Twee andere leerlingen en één leerkracht bleken ook met corona te zijn besmet.  

“Dat is miniem, maar de gevolgen zijn wel immens”, laat de schooldirectie weten. Want na risicoanalyse in overleg met de arts van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en de arbeidsgeneesheer is beslist om een aantal bezwarende maatregelen te nemen en zo de richtlijnen strikt op te volgen.

“In totaal moeten de leerlingen van negen bijkomende klassen en vijftien leerkrachten getest worden en in quarantaine geplaatst worden. Hierdoor wordt ongeveer 10% van de leerlingen- en leerkrachtenpopulatie van de school rechtstreeks getroffen”, klinkt het. De leerlingen in afzondering kunnen maximaal rekenen op afstandsonderwijs. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER