Persconferentie na afloop van de vorige vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Vlnr: premier Sophie Wilmès (MR), minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Oliver Paasch (ProDG), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) en de Waalse premier Elio Di Rupo (PS). (20/08/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Persconferentie na afloop van de vorige vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Vlnr: premier Sophie Wilmès (MR), minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Oliver Paasch (ProDG), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) en de Waalse premier Elio Di Rupo (PS). (20/08/2020) © BELGA

Pas volgende week Veiligheidsraad ondanks stijgende coronacijfers: “Geen nieuwe maatregelen bij elke kink in de curve”

Een nieuwe Veiligheidsraad? Dat staat pas volgende week op de planning, als het adviesorgaan Celeval een lange termijnvisie heeft uitgestippeld. Nochtans doet de huidige coronacurve bij heel wat experten alarmbellen afgaan. “In de toekomst gaan we niet bij elke knik in de curve nieuwe maatregelen afkondigen. Dat zorgt voor kakofonie”, klinkt het in de politiek.

14 reacties

  • chris verhaegen

    4 jaar geleden
    Bericht aan alle roepers voor striktere maatregelen. Bescherming van jou en je naasten begint bij jezelf. Raak je toch besmet, dan heb je vooral zelf gefaald in het toepassen van de maatregelen. Probeer dat niet af te wentelen op "die onverantwoorde anderen" Makkelijk, maar doorzichtig.
  • Ruben Beylemans

    4 jaar geleden
    Ik zoek het allesinds niet op.Ik ben al van maart niet meer op stap gegaan en daarbij zie ik mijn grote familie en vrienden op moment niet meer maar gelukkig kan ik bij een aantal wel chatten als het nodig is.Die virus is niet goed en als je er gevoelig aan bent zal het je treffen zowel jong als oud.Gebruik gezond verstand en zoek het gewoon niet op en hou je aan de maatregelen.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Wat we nu mee maken is geen knik in de curve . Dit is een ware bloedbad als dit door zet. Maar de politiek is niet mee die zijn teveel bezig met hoe wie het beste postje. Wie kan waar het meeste afromen voor de vrienden. Alle politiekers die nu uitblinken in hun afwezigheid zijn het niet waard om politieker genoemd te worden . Dat zijn gewoon knoeiers.
  • Walther Vanden Broele

    4 jaar geleden
    Mijnheer Eric Raes als u het toevallig nog niet gemerkt hebt, wel N-VA zit niet in die regering, dus u moogt gerust zijn;
  • Karel Belmans

    4 jaar geleden
    Ze komen altijd te laat met hun maatregelen.En als ze komen zijn ze meestal onvoldoende uitgewerkt en...onduidelijk. Hebben ze nu nog altijd niet geleerd dat "sterk aanbevolen" niet werkt? Hebben ze nu nog altijd niet door dat er dringend moet "gecontrolleerd" worden met de nodige sancties, Het wordt een drama deze herfst. Men gaat nu zelfs de maatregelennog verzwakken!