Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Solden in de rusthuizen: allerhande kortingen om leegstand tegen te gaan

Een aantal woonzorgcentra 'marchanderen' met rusthuiskamers als waren het vakantieverblijven: van een gratis proefperiode van 14 dagen tot een "korting voor het leven". Oorzaak is het groeiende aantal lege kamers. Van wachtlijsten is bijna nergens nog sprake.

18 reacties

  • Veronique Cannoot

    4 jaar geleden
    Amaai wat een reacties hier te lezen, vergeet dan niet dat veel jongeren (laten we de 50plussers eenmaal zo noemen) zelf nog moeten gaan werken. Onderschat niet welke impact het heeft om daarnaast ook nog voor je ouders of schoonouders te moeten zorgen. Aangezien de jongeren maximaal willen profiteren van hun vrije tijd en geloof me deze zijn wel blij dat zware zorg uit hun handen wordt genomen. En last but not least er zijn well rusthuizen waar de ouderen wel goed verzorgt worden.
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    Sowieso is een rusthuis ten dode opgeschreven. Denken ze nu.echt dat vrijgevochten babyboomers zich zullen laten betuttelen in een rusthuis? Velen maken nu al plannen om samen te wonen en zelf personeel in dienst te nemen. Goedkoper, gezelliger en je houdt zelf de touwtjes van je leven in handen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als een rusthuis een sterfhuis wordt dan verdwijnen de wachtlijsten.Van de "warme samenleving en goed bestuur" hadden we een andere oplossing verwacht.
  • Christian Eeckhout

    4 jaar geleden
    Mijn ervaring en commentaren van hoe het er aan toe gaat in vele WZC’s, schrijnende toestanden enz., zijn waarschijnlijk een doorn in het oog van bepaalde journalisten en worden dan ook steevast geweerd. Doch mensen een goede raad, hou Uw dierbaren indien niet hoogst noodzakelijk, buiten deze instellingen.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Oudjes zouden beter aan cohousing doen. Hrote huizen zijn goedkoper dan kleine assistentiekotjes en kamertjes. Ze kunnen over elkaar waken, voor elkaar zorgen en amen het personeel aanwerven dat ze nodig hebben en goed vinden. Meer ruimte, meer vrijheid en personeel dat niet in routine vervalt. Dan blijft alleen het echt zorgend en vriendelijk personeel over, want dat is er gelukkig ook nog naast al diegenen die er maar wat bijlopen omdat ze toch betaald worden.