thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Vlamingen halen de buikriem aan: 4 op de 10 vrezen financiële problemen door corona

Alsof leven met de handrem en een mondmasker op nog niet volstaat. Vier op de tien Vlamingen vrezen dat corona hen ook financieel in de problemen zal brengen. De helft is al sinds maart niet meer op restaurant geweest, en de buikriem wordt ook op veel andere vlakken aangehaald. Uit angst voor wat nog komen zal, besparen we op reizen, hobby’s, schoolmateriaal en zelfs dokters. «Die houding zorgt er net voor dat de economie nog minder draait.»

59 reacties

  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Men kan misschien minder uitgeven aan voetbalabonnement op TV, netflix en andere streamingdiensten, gsm verkeer beperken tot wat nodig is, een gans leven vertellen is niet nodig, minder wegwerpen en juist het nodige kopen. 4.70 voor een koffie ? 4.20 voor een Cola? In een grootstad zeker? In Bissegem kost dit maar 2.5 en 2.20 eu. Allen daarheen dus.
  • Petra Haegebaert

    4 jaar geleden
    Ik betaal toch geen corona taks. Dan eet ik nog liever uit de vuilbakken. De horeca, denk niet dat zij kunnen klagen. Want als ze het echt nodig zouden hebben dan kunnen ze meer opendoen. werken ... Maar nee , net nadat ze weer open mochten. Van 9u tot 18u en 2 dagen gesloten. Maar hun prijzen, althans bij sommigen is bijna verdubbeld 4euro 70 voor een koffie. Dat lap je mij geen 2 keer.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    De buikriem aanhalen door corona, en later nog eens door de belastingdienst.
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    geld over de balk gooien laten we over aan de politiek ..en als het op is gaan ze er nog wat drukken ..
  • robert vos

    4 jaar geleden
    niet zo heel gek. wij hebben een heel ruime reserve, maar er komt nu minder binnen dan dat er uit gaat.. Dus voor het moment worden alle uitgaven die niet strikt nodig zijn geschrapt. Om zo min mogelijk de reserve aan te spreken.