Joris Van Hove (59) werd eind januari vrijgesproken, maar volgens de advocaat-generaal van het Hof van Cassatie is het arrest niet compleet en te weinig gemotiveerd.
Volledig scherm
Joris Van Hove (59) werd eind januari vrijgesproken, maar volgens de advocaat-generaal van het Hof van Cassatie is het arrest niet compleet en te weinig gemotiveerd. © Photo News

Nieuw proces voor euthanasiearts? Hof van Cassatie neemt zaak in beraad

Het is nog niet duidelijk wanneer het Hof van Cassatie zich zal uitspreken over het zogenaamde euthanasieproces, rond de euthanasie van Tine Nys. Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie heeft vandaag geadviseerd om de vrijspraak van een van de vervolgde artsen, Joris Van Hove, te verbreken omdat die onvoldoende zou gemotiveerd zijn. Het hof heeft de zaak in beraad genomen en zal ofwel deze namiddag, ofwel volgende week dinsdag zijn arrest vellen.

2 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Nadat we hebben kunnen meemaken hoe ethische kwesties als hefboom in de politiek voor een regeringsvorming werden ingevoerd, is een beroep op een onafhankelijk uitspraak in deze kwestie wel zeer hypothetisch. Invloeden bepalen vele uitspraken.
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Het proces is er dus wel degelijk op vraag gekomen. Er dient uitgezocht wie daarachter zit. Het gerecht moet onafhankelijk zijn en geen politieke of godsdienstige overtuigingen dienen.