Leon en Marie-Josee zijn al 55 jaar getrouwd. Ondanks haar zware dementie komt hij haar nog elke dag bezoeken. Leon vertelt hoe hij met de situatie omgaat in 'Axel Gaat Binnen'.
Volledig scherm
Leon en Marie-Josee zijn al 55 jaar getrouwd. Ondanks haar zware dementie komt hij haar nog elke dag bezoeken. Leon vertelt hoe hij met de situatie omgaat in 'Axel Gaat Binnen'. © VTM

Emotionele getuigenis over dementie in ‘Axel Gaat Binnen’: “Heel de dag bij haar zijn lukt niet meer”

TVDe emoties laaiden bij momenten hoog op in de derde aflevering van ‘Axel Gaat Binnen’ maandagavond op VTM. Daeseleire (51) verbleef vijf dagen in het woonzorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren en ontmoette daar onder andere Leon wiens vrouw kampt met zware dementie. “Het lukt me niet meer om de hele dag bij haar te zijn”, vertelde hij met tranen in de ogen aan Axel.

7 reacties

  • Jan Fonteyn

    4 jaar geleden
    Goed programma met de juiste man .Axel doet dat geweldig. Zo eens mee achter de schermen kijken is toch wel verschieten . Er komt zoveel bij kijken dat je toch eens nadenkt . 2 afleveringen gezien en allebei geëindigd met tranen . Ik vond het heel emotioneel en ga ze zeker allemaal volgen .Respect
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Hij zou nu eens een programma moeten maken, tijdens covid19. Bij de meeste zullen de tranen dan wel in de ogen staan.
  • Sibbine Van Lerberghe

    4 jaar geleden
    Ik vond het een prachtige aflevering!! Heel respectvol, gevoelig en ook heel informatief naar mijn mening. Hoedje af voor Axel!!! Hij is echt een man met veel talenten én ook iemand die niet te verlegen is om zichzelf bloot te geven. Het was de eerste aflevering die ik gezien heb van deze reeks (door ziekte) maar vanaf nu zal ik geen enkele aflevering meer skippen hoor!
  • peter dekeyzer

    4 jaar geleden
    Héél fijn dat men op zon respectvolle en realistische manier weerheeft, Christine T'Jonck
  • Jenny stevens

    4 jaar geleden
    Mooi programma