Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © VTM Nieuws

Marc Van Ranst niet te spreken over huidig coronabeleid: “Dit is een recept voor een ramp”

“Net nu er moeilijke beslissingen moeten worden genomen, zitten beleidsmakers muurvast in de we-zijn-het-beu-modus.” Viroloog Marc Van Ranst heeft zich via Twitter bijzonder kritisch uitgelaten over het coronabeleid. Volgens Van Ranst werd het draagvlak voor de maatregelen bewust weggeveegd, met een exploderende curve als gevolg. “Hoog tijd voor actie.” 

209 reacties

  • Marcel Wammes

    4 jaar geleden
    Van Ranst is slechts één viroloog die atijd denkt het bij het rechte eind te hebben..Er is een toename klopt ook in ziekenhuis meer opnames..maar er sterven niet meer mensen aan covid -19, dat blijft gelijk...vergeet ook niet dat er veel meer mensen preventief worden gecontroleerd op covid-19 ...Angst creeën blijft van Ranst goed in ondertussen hebben duizenden families dankzij zijn uitspraken geen werk meer en moeten in armoede en met vele schulden verder leven..Er zijn andere oplossingen...
  • Annemie Heylen

    4 jaar geleden
    De hamvraag is een "levensgroot" taboe: Wat is de prijs van een mensenleven? Hoeveel mogen er vroegtijdig het leven laten:covid19,kanker,luchtvervuiling,verkeersslachtoffers, familiaal geweld, zelfmoord, hongersnood door droogte, verdronken vluchtelingen. En welk offer wil jij brengen?Stel de vraag luidop en kijk u aan in de spiegel. Ik heb het gedaan en voelde diepe schaamte. Met meer nederigheid voor mekaar zll we er uitraken.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Van Ranst je hebt hun gewaarschuwd meer kan je niet doen. Wie niet wil luisteren zal het voelen! Tot alle IC’s vol zitten en hun dierbaren geen plaats hebben. Zover komt het nog!
  • Jos Jansen

    4 jaar geleden
    Van ranst maakt een juiste analyse.
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Van Ranst mag van Franstaligen niet meer meedoen met groep die Corona beleid bepaalt (veel te veel Media man, die steeds maar conflicten uitlokt en dan ook nog politieke standpunten inneemt). Een viroloog moet neutraal zijn en de politiek inlichten.