ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Meeste coronabesmettingen in groep van twintigers

Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land gestegen naar 746,3 per dag. Dat is een stijging met maar liefst 51 procent tegenover de week voordien. De meeste infecties werden vastgesteld bij twintigers, zowel mannen als vrouwen. Afgelopen vrijdag zaten we voor het eerst weer boven de 1.000 bevestigde gevallen per dag, zo blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

70 reacties

  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Als de meeste besmettingen plaats vinden bij een leeftijdsgroep die slechts minieme consequenties zal ondervinden, is dat toch alleen maar goed? Dit is een natuurlijke vaccinatie.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Vermits ik nog lang van mijn pensioen wil genieten draag ik zorg voor mijn gezondheid. Maar, na al de verwarringen vraag ik me af : houdt de overheid ons nu voor de aap of is de toestand werkelijk serieus ?
  • Bert Verplanken

    4 jaar geleden
    Aantal besmettingen gaat de hoogte in. Als je kijkt naar periode april mei waar we rond de 1000 nieuwe gevallen per dag hadden, had je ongeveer 200 doden per dag. Nu zitten we ook rond die 1000/dag maar ‘slechts’ 3 doden (nog 3 teveel maar kom). Waarom focussen we op besmettingen ipv overlijdens als blijkt dat er statistisch een groot verschil is op dat vlak?
  • Thiery Vansweevelt

    4 jaar geleden
    Lees eerst een iets over de maatregelen in Zweden Paul Verbraeken. Jij vermeldt alleen de leuke. In Zweden ook geen sportmanifestaties met publiek, geen events, geen pretparkbezoekjes en scholen maar heel beperkt open, om maar een paar andere te noemen. Mochten ze dat hier zo willen, dan staat het land weer op zijn kop door ouder die staan te janken dat de kinderen niet naar school kunnen en dat ze niet naar een pretpark mogen.
  • Greta Sollie

    4 jaar geleden
    De jeugd gaat feesten in het buitenland,wij gepensioneerden die gaan overwinteren voor het mooie weer en alles kalm doen zullen nu moeten thuisblijven.Hier in het dorp de Chiro maar fuiven,s’anderdaags naar school zo gaat de cirkel van besmettingen wel rond.