AFP
Volledig scherm
© AFP

België bereid 12 kinderen uit afgebrande vluchtelingenkamp op Lesbos op te vangen

Kamp-MoriaOns land is bereid twaalf niet-begeleide minderjarigen op te vangen uit het vernielde opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld).

49 reacties

  • K. V.

    3 jaar geleden
    België, dat zijn wij de bevolking. Als je aan de meerderheid vraagt of ze hiertoebereid zijn, dan is het antwoord... Juist. Nee dus, dat is het enige juiste antwoord.
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Terug naar eigen sturen a.u.b. Hier is het virus baas , niet de politiek.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Over de huidige situatie in hun thuisland en hun buurlanden wordt met geen woord gerept. Ze zijn nochtans veilig in het eerste land waar vrede heerst maar ze willen allemaal naar Europa...
  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    In België zijn zoveel kinderen die hulp nodig hebben waar niks voor gebeurd. Stop met de Sint te spelen.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Kom mij niet vertellen dat die vluchtelingen niet weten dat Europa momenteel zelf kampt met een gezondheidscrisis en daar prioriteit moet aangeven. Zij die dus onderdak weigeren in het nieuwe kamp, kan men gezien het feit dat ze hulp weigeren best terug op een boot zetten richting thuisland. Die zijn assertief genoeg om in hun eigen land orde op zaken te stellen.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”