Hittegolven, overstromingen en droogte lijken het grootste deel van de klimaatdreiging te vormen, stellen de onderzoekers.
Volledig scherm
Hittegolven, overstromingen en droogte lijken het grootste deel van de klimaatdreiging te vormen, stellen de onderzoekers. © rv

Klimaatverandering zorgt in 2050 voor 9,5 miljard kosten en 3 miljard baten: grote boosdoeners zijn droogte en hittegolven

De klimaatverandering zal in 2050 in België leiden tot een extra kost van bijna 9,5 miljard euro of 2 procent van het bbp door extreme hitte, droogte en overstromingen. De geschatte baten, onder meer door de zachtere winters, worden geschat op ongeveer 3 miljard euro of 0,65 procent van het bbp. Dat blijkt uit de 'Evaluatie van de socio-economische impact van klimaatverandering in België', een studie van Vito, Kenter en EcoRes in opdracht van de Nationale Klimaatcommissie.

10 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    grote boosdoener is bij droogte en hittegolven niet te vergeten de OVERBEVOLKING. Er is zeer veel nodig om alle mondjes meer te voeden en water te geven. Waarom doet niemand wat aan de overbevolking ?
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Kinderen en kleinkinderen zullen Bart en Donald dankbaar zijn voor die hoge temperaturen.
  • Muu Muufley

    4 jaar geleden
    Hilarisch, er zijn er nog steeds die het verschil tussen weer en klimaat kennen en net die mensen komen het hier eens even vertellen.
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Voor de champagnedruiven was het anders wel een topjaar.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Anuna De Wever en Greta Thunberg worden uitgejouwd in de publieke opinie. Ik heb bewondering voor hun engagement, en als zij er in zouden slagen om de politiek in Europa een geweten te schoppen kan er misschien iets aan die 9.5 miljard schade gedaan worden. Iedereen kijkt naar zijn eigen portemonnee, ik ook, maar het is overduidelijk dat er iets moet gebeuren. Die twee jonge dames zijn nodig om iedereen wakker te schudden! Nee, ik ben geen groene, maar er wel van bewust dat het hoog tijd is!