Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Wetenschap komt met nieuwe theorie voor het magnetische ‘zesde zintuig’ van dieren

Dat sommige dieren de magnetische velden hier op aarde kunnen waarnemen en zelfs gebruiken om hun weg te vinden is al geweten sinds de jaren 70. Hoe ze het doen, is echter nog altijd een mysterie. Een recente publicatie in ‘Philosophical Transactions of the Royal Society B’ doet nu een heel nieuw voorstel. Het magnetisch zesde zintuig zou wel eens het resultaat kunnen zijn van een samenwerking met microben. 

2 reacties

  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Juist Emiel , zelfs jonge kat die wordt losgelaten op bijvoorbeeld 8 km van haar baasje keert 8 op 10 keren terug - hoe dat mogelijk is blijft een mysterie en dit zonder GPS .
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    het is maar omdat wij allemaal gebruik maken van al die brol, dat wij deze prachtige eigenschappen verloren zijn. Want zeg nu wat is er beter dan met je GPS aan werken te staan en voortdurend te horen zeggen "gelieve om te keren", om dan telkens op hetzelfde punt terug te komen. Dan je gezond verstand te gebruiken. Dieren kunnen dat, die vinden alles wat ze moeten hebben zonder die brol. zelf teveel want hun magen zitten vol plastiek, en da's ons fout.