De als vermist opgegeven poes Zina uit Rotterdam heeft er een tocht van 100 kilometer op zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
De als vermist opgegeven poes Zina uit Rotterdam heeft er een tocht van 100 kilometer op zitten. © RV

Poes Zina werd in 2018 opgegeven als vermist in Rotterdam en duikt nu 100 kilometer verder op in Turnhout

Zwerfkattenopvang Poezemoeders uit Turnhout heeft een bijzondere gast op bezoek. De kat Zina werd aangetroffen in een bosgebied in het noorden van de stad en heeft er vermoedelijk een tocht op zitten van – jawel – honderd kilometer. Twee jaar geleden werd ze opgegeven als vermist in Rotterdam.

  1. ‘Flying Brothers’ Sven (26) en Stijn (29) delen hun passie voor ballonvaarten: “Een ladder is te hoog voor mij... Maar in de lucht valt alle angst weg”
    PREMIUM

    ‘Flying Brothers’ Sven (26) en Stijn (29) delen hun passie voor ballonvaar­ten: “Een ladder is te hoog voor mij... Maar in de lucht valt alle angst weg”

    “Zodra ik met de fiets kon rijden, achtervolgde ik een luchtballon om te zien waar hij zou landen.” Dat Sven (26) en Stijn (29) Schoeters uit Grobbendonk het ballonvirus goed te pakken hebben, is nog zacht uitgedrukt. Als kind al droomden de broers ervan ooit hun eigen ballonvaartbedrijf op te richten. En kijk, na een grondige opleiding is het zover. Ze vertellen wat de passagiers mogen verwachten. En wat ze jaren geleden nog niet wisten, is dat hun trouwe hond Marcel een cruciale rol zou spelen in hun plannen.
    Grobbendonk
  2. Studenten met een hart voor egels ontwerpen  egelhuisje ‘HedgeHek’: “In periodes van droogte en warmte gaan egels op zoek naar eten en water in tuinen”

    Studenten met een hart voor egels ontwerpen egelhuisje ‘HedgeHek’: “In periodes van droogte en warmte gaan egels op zoek naar eten en water in tuinen”

    Vier bachelorstudenten Dierenzorg van de Hogeschool VIVES in Roeselare hebben hun hart voor de natuur getoond voor hun project ondernemingszin. Svenn Bauwens (28) uit Mol, Hélène Verstraete (26) uit Ruislede, Emma Bosman (24) uit Turnhout en Joke Walschaerts (22) uit Mechelen ontwikkelden samen een HedgeHok: een innovatief egelhuisje. “En ze vallen in de smaak bij onze stekelige vriendjes want de eerste bewoners hebben hun huisje al gevonden”, lachen de vier.
    Turnhout