Logeren in Vlaanderen vzw: “Willen groepen van meer dan 10 personen kunnen ontvangen”

 ©  't Bakhuys

De vzw Logeren in Vlaanderen slaakt een noodkreet: “Grote vakantiewoningen zijn al vele maanden zeer zwaar getroffen door de coronacrisis. Ondanks de inspanningen die we leverden, kunnen we nog steeds niet op volle capaciteit draaien.” Logeren in Vlaanderen vraagt dat groepen van meer dan 10 personen opnieuw worden toegelaten op hun domeinen, en dat er eventueel een bijkomende compensatieregeling komt.

jvh
Bron: BELGA

Nog steeds krijgen grote vakantiewoningen te maken met erg veel annuleringen van boekingen. Wegens de beperkte toegelaten bubbelgrootte, kunnen de woningen ook niet op hun volle capaciteit gasten ontvangen.

“Nochtans kunnen de grotere woningen ook aan groepen van meer dan 10 personen een zeer veilig verblijf aanbieden”, zegt vzw Logeren in Vlaanderen. “Het zijn afgesloten gebouwen in een landelijke omgeving: social distancing kan perfect georganiseerd worden.” In de gemeenschappelijke ruimtes, zoals het restaurant, stelt de vzw wel voor om met tafels van maximum 10 personen te werken.

Daarnaast kaart de vzw aan dat vakantiewoningen in buurlanden wel grotere groepen mogen ontvangen. “Een deel van onze boekingen wordt naar daar omgezet”, aldus Logeren in Vlaanderen.

Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad komende week, vraagt de organisatie daarom om het voor grotere vakantiewoningen mogelijk te maken hun volledige capaciteit te benutten. “Een bijkomende compensatieregeling wegens onze uitgestelde volledige heropstart, zou ook welkom zijn”, besluit ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen