BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Beke krijgt het niet meer uitgelegd:
Zelfs coalitiepartner N-VA schiet met scherp na warrige uitleg over ‘toevallig’ ontslag van kritische expert

Staat Wouter Beke (CD&V) er stilaan alleen voor? De minister van Welzijn zwoer in het parlement dat hij níks te maken heeft met het ontslag van een expert die kritisch voor hem is geweest, maar hij deed dat zo ongeloofwaardig dat zelfs zijn eigen partijgenoten én coalitiepartner N-VA hem lieten zwemmen. Het wordt een ‘Beke’ gênant.

101 reacties

  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Dat krijgen we als politiek enkel maar draait om (zoveel als mogelijk) postjes en zoveel als mogelijk verdienen en zo lang als mogelijk. Ministers die ook burgemeester en ook partijvoorzitter zijn. Uitgerangeerde politici die postjes krijgen in Europa. Opzegvergoedingen. Riante pensioenen. Huispersoneel, chauffeurs, luxe wagens enz enz... dat alles in maar liefst 6 gewestregeringen, een overbodige senaat, 9 provincie besture, federale regering enz enz enz...wie betaalt dat? Juist ja, u en ik.
  • leo schauwers

    4 jaar geleden
    De huidige generatie politici heeft de intellectuele capaciteiten niet meer om het land te leiden.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Guy Frederickx: in de coronacrisis heeft echt niemand mensenlevens op zijn geweten. Er onstaan voortdurend virussen waarover, zoals nu, zelfs gespecialiseerde wetenschappers niets weten. Artsen kunnen dan ook niet weten hoe coronazieken te behandelen. Vlaanderen heeft geen wettelijke opdracht die toestaat de contractuele verplichtingen over te nemen van private of publieke inrichters van ziekenhuizen of woonzorgcentra. Vlaanderen erkent en subsidieert, dat is al. En een WZC is geen ziekenhuis.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    De vraag van 1 miljoen, welke van 97 ministers of 456 parlementariers is bekwamer?
  • Mark Van Damme

    4 jaar geleden
    Mr Beke uw tijd van gaan is gekomen...
  1. België stuurt helft meer asielzoekers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreerden
    PREMIUM
    Politiek
    36

    België stuurt helft meer asielzoe­kers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreer­den

    In 2023 heeft België 1.241 asielzoekers teruggestuurd naar een andere EU-lidstaat, waar ze zich eerder al hadden geregistreerd. Een stijging met 49 procent tegenover het jaar voordien. En dat moeten er de komende jaren nog meer worden: vrijdag gaf de federale ministerraad groen licht om de capaciteit om deze groep asielzoekers te verwerken gevoelig op te schalen. Hoe gaat het precies in zijn werk? Waar komen deze mensen terecht? En hoeveel sneller verloopt hun procedure?
  2. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper