Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Bijna helft van de jongeren piekert over geld

Vier op de tien Belgische jongvolwassenen liggen soms wakker van hun financiële situatie. Voorts zegt 36 procent regelmatig bang te zijn dat zijn bankkaart geweigerd wordt in de winkel. Het gebrek aan financiële kennis gaat samen met een lage mate aan financiële betrokkenheid, blijkt uit onderzoek van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector.

24 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Men piekert omdat ze vandaag alles willen binnen de drie jaar dat ze studie 's af hebben maar zo werkt het niet.Als wij vroeger met 20 blij waren met een fiets moet het vandaag met achttien een auto zijn.Liefst dan voor vijfentwintig nog een huis met een instap kleerkast en dertig paar schoenen terwijl een woning in onze tijd veelal niet voor 35 ste kwam.Wij deden nog alles zelf doen met veel minder geld dan van-daag met 25 en nee was destijds ook niet goedkoop en makkelijker.
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Nu ze er zelf voor zullen moeten werken zullen er velen hun oogjes opentrekken. De meeste overschatten zichzelf en vooral hun ideaal startersloon. Want wat blijkt; in het echte leven moet je werken voor je geld en krijg je het niet zomaar in de schoot geworpen. De tijd dat mama en papa blijven sponsoren houdt ook eens op.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Toch wel ernstig dat zo weinig mensen benul hebben van geld. Straffer nog dat ouders daar met hun kinderen niet over praten (omdat ze zelf geen benul hebben?). Gaat financiële educatie dat oplossen? Ik betwijfel dat, precies omdat zo weinigen financieel benul hebben, kunnen lesgevers gebrekkige kennis als kennis doorgeven. Van de andere kant beseffen de meesten toch dat ze een eigen woning moeten verwerven, de beste beslissing die op financieel gebied genomen werd, voor de meesten.
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Was vroeger niet anders en dan hoefden we ons zelfs geen zorgen te maken om de laatste nieuwe iphone.
  • jos verstappen

    4 jaar geleden
    Betaal cash dan weet je hoeveel geld er in je zakken zit en vooral hoeveel er uit gaat .