Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA INTERNAL

UGent, UAntwerpen en UHasselt starten academiejaar in code oranje

In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar zowel de Universiteit Gent, de  Universiteit van Antwerpen als de Hasseltse Universiteit hebben intussen laten weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. “We zijn het aan onszelf, aan elkaar en ten aanzien van de hele maatschappij verplicht om de veiligheid op onze campussen maximaal te garanderen”, schrijft de Gentse rector Rik Van de Walle op twitter. 

9 reacties

  • Jean Paul Demol

    4 jaar geleden
    Als grootouder van 2 universiteitstudenten wil ik hier wel kwijt dat mijn kleinkinderen alle sociaal contact ontnomen wordt. Zij mogen nu nog enkel van thuis uit digitaal lessen volgen en studeren. Geef hen de vrijheid om op een verantwoordelijke manier om te gaan met heel de coronaproblematiek. Heel terecht werd de manier waarop onze bejaarden in de rusthuizen behandeld werden, veroordeeld . Laat ons deze vergissing niet maken met onze toekomst
  • Marc Stromberg

    4 jaar geleden
    Ze starten in code oranje. Dan hadden ze helemaal niet mogen starten. Als ze geen 100% veiligheid kunnen garanderen moeten ze dicht blijven.
  • Hans Depaepe

    4 jaar geleden
    Hadden ze in het secundair ook al moeten doen, zeker voor de derde graad. Waar zitten de politiekers? Feest aan het vieren en postjes aan het verdelen.
  • Mia Vanmeerhaeghe

    4 jaar geleden
    Verstandige beslissing, we hebben de middelen en technologie voor digitale lessen en in deze tijden moeten deze maximaal benut worden.
  • Frank Van de Velde

    4 jaar geleden
    Intelligente reactie op de huidige cijfers. Misschien moet "ik zie geen probleem minister Weyts" eens gaan luisteren.