Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © Photo News

De Block: “Niet hele land opsluiten omdat sommigen maatregelen beu zijn”

De maatregelen die er vandaag zijn, zijn voldoende om het coronavirus in bedwang te krijgen, maar ze moeten dan wel worden gerespecteerd. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) woensdag verklaard. Ze is er geen voorstander van "het hele land opnieuw op te sluiten", omdat sommigen de maatregelen beu zijn. 

45 reacties

  • christiane vandecasteele

    4 jaar geleden
    Directe en forse boetes voor de overtreders ! dan pas zullen ze misschien hun gezond verstand gebruiken en eindelijk eens nadenken ! want blijkbaar denken ze dat ze slimmer zijn dan virologen en wetenschappers.
  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    Maggie, leg je oor eens te luisteren bij Belgen die in een land verblijven waar de coronaregels strikt moeten worden nageleefd. Ipv altijd om pot te draaien en de schuld bij anderen te leggen. Wie is er op dit moment hier baas. En het is die die de volle verantwoording op zich moet nemen.
  • Marc Stromberg

    4 jaar geleden
    Onbekwame politica. Net zoals de rest van de bende. Een harde en lange lockdown is het enige wat werkt. Voer die in, nu voor het helemaal rampzalig is.
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    Beste mevr,niemand vraagt om opnieuw het ganse land af te sluiten.Maar wij de gewone man in de straat vraagt WEL om de 10% die overal hun voeten aan vegen uit de maatschappij te verwijderen tot het virus onder controle is.Of is dit te veel gevraagd aan onze"leiders".Er werd voorspeld dat de mensen gingen langer leven maar als het beleid zo laks blijft vrees ik dat er velen hun pensioen niet meer zullen halen!
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Ze weten het echt niet meer, niet de politiekers, niet de virologen. De maatregelen zijn nooit nageleefd en er is nooit geen echte controle op geweest. ik ben 75 en hartpatiënt en ik heb me er mee verzoend dat ik aan Corona sterf. Kan ik ten minste zeggen dat ik meer heb bijgedragen aan het tekort van de pensioenen dan al die hardwerkende politiekers.