Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Ursula von der Leyen © EPA

Europese Commissie wil CO2-uitstoot tegen 2030 met "minstens 55 procent" verminderen

De Europese Unie moet haar CO2-uitstoot tegen 2030 "met minstens 55 procent" verminderen. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen voorgesteld in haar eerste State of the Union. Von der Leyen brak ook een lans voor de oprichting van een “sterkere Europese gezondheidsunie”.

29 reacties

  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Te zot voor woorden. Europa stoot bijlange na niet zoveel uit en de rest van de wereld doet bijna niks. Wij gaan het verschil niet maken door onszelf de das om te doen. Bovendien twijfel ik er nog altijd aan dat de mens invloed heeft op de klimaatverandering. Ze zouden beter al het gif in het milieu aanpakken, bvb in deodorant, zonnebrandcrème, gezichtscreme, de landbouw, enz.
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    Moesten deze EU politiekers eens beginnen met op 1 plaats te blijven, i.p.v. telkens tussen Brussel en Straatsburg te verplaatsen. Voertuig met Chauffeur langs de baan, de politiekers met het vliegtuig, en zo eveneens terug. Zij heeft de Bundeswehr tijdens haar periode als Minister van landsverdediging om zeep geholpen, nu is de EU eraan.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Het gaat in Frankrijk over 6 reactoren, geen centrales. De beslissing valt pas als Flamanville opgestart is, en dat zou nog wel een tijdje kunnen duren. Tegen 2035 worden wel 14 reactoren gesloten, en wil Frankrijk zijn afhankelijkheid van kernenergie met 50 tot 70 % verminderen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Hoe verplaatsen de europarlementariërs zich wekelijks van Brussel naar Straatsburg, met de fiest. Een elektrische wagen is niet zo klimaat- en milieuvriendelijk als ze willen doen uitschijnen. De grondstoffen zitten in Afrikaanse bodem over de milieu impact daar wordt nooit overgesproken. Het enige bedrijf waar de recyclage van de batterijen gebeurd in België kampt met veel milieuproblemen, wat gaan ze doen als er miljoenen batterijen gerecycleerd moeten worden.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Via groen opgewekte energie werkt niet als er geen wind of geen zonlicht is. En waterkrachtcentrales hebben wij niet. Terwijl in Frankrijk tegen 2035 maar liefst zes kerncentrales zullen worden bijgebouwd. Kernenergie is de enige betrouwbare energiebron voor de toekomst.