Joe Biden
Volledig scherm
Joe Biden © AP

Wetenschappelijk vakblad geeft voor het eerst in zijn geschiedenis stemadvies: “Kies voor Biden”

Het Amerikaanse populairwetenschappelijke tijdschrift Scientific American heeft zich voor het eerst in zijn bestaan uitgesproken voor een presidentskandidaat. Het tijdschrift, waarin onder meer Albert Einstein ooit publiceerde, schaart zich in zijn oktoberuitgave achter de Democraat Joe Biden.

14 reacties

  • Wim Dirckx

    4 jaar geleden
    Aan wie beweert dat wetenschappers niet aan politiek mogen doen, wil ik het volgende zeggen. 1. Als wetenschappers de toestand van het klimaat hebben onderzocht en zien dat we de aarde om zeep helpen, dient de politiek hier een antwoord op te bieden. Doet de politiek hier niets aan, mogen ze hun politieke voorkeur uitbrengen. 2 Politiekers, die van haar noch pluim weten, hebben niet het recht om wetenschappelijke uitspraken te doen.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Het overgrote deel van wetenschappers ziet hoe leugens en prietpraat van de president waarheid en feiten overheersen. De intellectuele armoede stijgt onder de bevolking.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Kennis komt voort uit lectuur of gesprekken met deskundigen. Aangezien Trump voor geen beide open staat, mag het niet verbazen dat de ideeën van Trump maar zelden zijn populair in de wereld. Welke inzichten Biden ook heeft, het zal de VS deugd doen een andere president te hebben dan één die zichzelf als middelpunt van het universum ziet.
  • Paul Keulemans

    4 jaar geleden
    Logisch, voor Trump is wetenschap iets wat hij niet snapt, en wat hij niet snapt bestaat niet !
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    Dat een wetenschappelijk tijdschrift dit doet heeft maar één reden: ze zitten met de slechtste president ooit. Hij was nooit de president van àlle amerikanen, maar alleen van de mensen die voor hem stemden en hij vond dat nog normaal ook. Dat heb je met extreme narcisten.