In de gemeentelijke basisschool De Singel in Beerse zijn twee leerlingen besmet met het coronavirus. ©  BVDL

31 leerlingen en 4 leerkrachten in quarantaine na coronabesmettingen in De Singel

Twee leerlingen uit het vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Singel in de Schoolstraat in Beerse zijn besmet met het coronavirus. De in totaal 31 leerlingen van twee klassen van het vijfde jaar en nog vier leerkrachten moeten twee weken in quarantaine gaan.

Twee vijfdejaars van de basisschool De Singel in Beerse zijn positief getest op het coronavirus. Alle ouders van de kinderen op de lagere school zijn met een brief op de hoogte gebracht. De ouders van de leerlingen van het vijfde leerjaar werden telefonisch gecontacteerd.

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) startte een contactonderzoek op om na te gaan met wie de leerlingen op school contact hebben gehad. Kinderen en leraren die nauw contact hebben gehad met de besmette leerlingen moeten thuis in quarantaine gaan en zichzelf laten testen. “Is de test negatief, dan blijven ze gedurende veertien dagen in quarantaine omdat de incubatieperiode zo lang duurt”, luidt het bij het lokaal bestuur van Beerse. “Wie positief test maar geen symptomen vertoont, moet zeven dagen in thuisisolatie. De besmettelijke periode voor personen zonder klachten duurt zeven dagen.”

De twee klassen van het vijfde leerjaar en hun leerkrachten verblijven momenteel in thuisisolatie. De andere leerlingen en leraren mogen wel naar school komen. De school blijft gewoon open. “De nodige veiligheidsmaatregelen worden strik toegepast op onze school”, zegt Inge Dries, directeur van De Singel. “Er is geen reden tot paniek. We volgen de situatie nauwgezet op.” bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus