ANP
Volledig scherm
© ANP

Nationaal Crisiscentrum: “Hoe moeilijk de winter wordt, kunnen we nu samen bepalen”

CoronavirusHet aantal besmettingen bij 60-plussers stijgt. Daarvoor heeft viroloog Steven Van Gucht gewaarschuwd op de wekelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. De experts wezen erop dat bij velen onterecht een “vals gevoel van veiligheid” heerst. “Het gaat nog steeds om exact hetzelfde virus dat onze ziekenhuizen liet volstromen in maart en april.”

8 reacties

  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    De 60+SRS worden besmet door de jongeren want wij houden ons nog het meest aan de regels mondmasker afstand houden en de grote drukte vermijden
  • Em Ve

    4 jaar geleden
    Dat zeggen ze ieder keer, maar het virus trekt zich daar niets van aan! Trouwens telkens het stijgt is het onze schuld en als het daalt is het hun verdienste? NOT!
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    De winter heeft er nu met 30 graden wel niet veel mee te maken. Ieder moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de regering moet stoppen met iedereen te betuttelen, want dat roept juist weerstand op. We zijn geen bende kinderen, we kunnen over onze eigen handelswijze beslissen. Virologen kunnen tips geven, maar boetes van 250 euro, mondmaskers verplichten op lege straten e. d. is er ver over.
  • Patrick Duyck

    4 jaar geleden
    Maar de meesten trekken er zich geen zak van aan en dat moet durven gezegd worden
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Altijd beter om het ergste van een situatie te voorzien. Dan ben je nooit ontgoocheld. Iedereen wist dat er een opflakkering zou komen en met winterse vooruitzichten zal het voor velen onaangenaam zijn. Wat komt dat komt. Ik blijf in mijn kot en zonder vaccin :-)