Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerp rondt komst van Koreaanse verdediger af: “Kampioen spelen met deze club is zeker mogelijk”

Antwerp FC staat op het punt zijn achterhoede te versterken met Jae-ik Lee, een 21-jarige linksvoetige centrale verdediger van 1m85 van het Qatarese Al Rayyan. Lee wordt voor één seizoen gehuurd, met optie tot aankoop.

De overgang hing al een tijdje in de lucht, maar door onder meer corona en visumproblemen liet de deal wat op zich wachten. Lee vertoeft inmiddels in België. Afhankelijk van zijn fysieke paraatheid zal hij eerst bij de beloften, of toch meteen bij de A-kern aansluiten. Binnen de club wordt hij gezien als een optie op de toekomst.

Lee speelde vorig jaar met Zuid-Korea nog de finale van het WK U20, maar verloor die toen van Oekraïne. Nadien ruilde hij zijn Zuid-Koreaanse club Gangwon FC in voor Al Rayyan, waar hij afgelopen seizoen elf keer in actie kwam, en één keer scoorde. Het is ook dankzij dat WK dat hij in Europa terechtgekomen is. “Ik heb er veel geleerd en ik ben blij dat ik nu hier ben”, zegt de goedlachse Zuid-Koreaan in een eerste interview met de clubmedia van Antwerp.

“Ik ben linksvoetig en bouw graag op van achteruit. Dat zal ik jullie nog wel laten zien”, aldus nieuwe verdediger van rood-wit. “Waarom ik voor Antwerp gekozen heb? Ik wil mezelf verbeteren en met het team kampioen spelen. Dat is hier zeker mogelijk”, klinkt het vastberaden.

De vorige Zuid-Koreaan op de Bosuil was Seol Ki-Hyeon, de aanvaller die in één seizoen 27 keer scoorde en daarna naar Anderlecht trok. Of die naam hem iets zegt? “Tuurlijk! Hij is heel bekend in Zuid-Korea. Hij speelde op het WK in 2002 en was ook nog actief als speler in Engeland. Op zo’n toekomst hoop ik ook”, aldus de ambitieuze Zuid-Koreaan.