Links: prinses Elisabeth. Midden en rechts: studentes Sophy Gravez en Laura Couckuyt.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: prinses Elisabeth. Midden en rechts: studentes Sophy Gravez en Laura Couckuyt. © Reporters / GYS, Erwin Ceuppens, Charlotte Thijs

Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklijke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”

Deze maand startte kroonprinses Elisabeth (18) haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de koninklijke familie verder, maar wel als eerste prinses ooit. Als jonge vrouw voor een militaire school kiezen: Sophy Gravez (21) en Laura Couckuyt (20) deden het Elisabeth voor. Ze vallen op in die mannenwereld, maar krijgen geen speciale behandeling. En ze worden, net als de jongens, klaargestoomd tot leidinggevenden. “Hier ontdek je dat je als jongere wel echt discipline kan hebben.”

9 reacties

  • francky wygers

    2 jaar geleden
    Respect en discipline leren in het leger. Dat verleer je toch als ik al die venten van mijn leeftijd bezig zie en die hun dienstplicht gedaan hebben. Velen tonen toch geen respect in het verkeer,op werk en elders. Dus dienstplicht helpt niks. Toch niet in het verdere leven,bij velen.
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Dat zou voor alle jongeren verplicht moeten worden minstens 12 maanden ! Dar zou de noodzakelijke zelf dicipline en het respect voor de samenleving ten goede komen . Want die is momenteel bij de huidige jeugd niet te vinden zelfs niet bij de jeugdbewegingen zoals de scouts die wegens wangedrag overal van kampeer plaatsen weggestuurd worden
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Toch moet ik nog steeds lachen met de uitspraak op het feest, dat trouwens tienduizenden euros gekost heeft aan de belastingbetaler, op 18 jaar : het land kan op mij rekenen ???
  • Jean Foubert

    4 jaar geleden
    De opvoeding is momenteel vaak te "soft". Respect en discipline zijn vaak ver te zoeken. Een verplichte legerdienst voor alle jongeren zou dat gemis kunnen goedmaken.
  • Yves Delande

    4 jaar geleden
    Hoe mooi zou het zijn als verplichte legerdienst terug zou ingevoerd worden. Je leert luisteren, bevelen opvolgen, discipline, jezelf ontdekken, je plan trekken, doordachte bevelen geven als je tenminste bij de les blijft... etc. Maar vooral, je wordt ook een teamlid en speler. Geloof me vrij, kwa vorming om je mannetje of vrouwtje te staan in de hedendaagse verrotte maatschappij een niet te onderschatten voordeel. Mocht nooit afgeschaft geweest zijn. Een ex KROO.