Kodak koerst 50 procent hoger op zonnig Wall Street

In de aanloop naar een nieuwe rentebeslissing van de Amerikaanse centrale bank Fed openen de Amerikaanse beurzen hoger. De Dow Jones doet er 0,3 procent bij, de S&P 500 gaat 0,4 procent hoger en de technologiebeurs Nasdaq wint 0,3 procent.

Uitblinker is Eastman Kodak, dat maar liefst 49,28 procent hoger vlamt. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt dat een speciaal comité heeft geconcludeerd dat er bij de onverwachte aankondiging van een ruime overheidslening geen wetten werden overtreden. Het nieuws dat de fotopionier 765 miljoen dollar kreeg om zichzelf om te vormen tot farmabedrijf, deed de beurskoers deze zomer ontploffen.

Taxi-app Uber verkoopt zijn Europese onderdeel voor vrachtvervoer aan de Duitse start-up Sennder. Daarmee komt de in Nederland gevestigde afdeling voor transportdiensten van Uber in Duitse handen, melden beide partijen. Het aandeel van Uber wint 2,45 procent.

Snowflake naar de beurs

Jeff Ubben, een investeerder van het eerste uur bij elektrische truckbouwer Nikola, verdedigt zijn bedrijf in de Britse zakenkrant Financial Times tegen recente aantijgingen over fraude. Volgens Ubben is het doel van Nikola niet om auto’s te verkopen, maar om waterstof te populariseren. Het aandeel verliest 3,38 procent, de verdediging ten spijt.

Bij Snowflake, dat woensdag naar de beurs trekt, is het voorlopig nog wachten op een eerste koers. De ontwikkelaar van cloudsoftware wil bijna 3,4 miljard dollar ophalen en tekent daarmee voor een van de grootste beursgangen in de Verenigde Staten.

Meer