AFP
Volledig scherm
© AFP

België wil tot 150 kwetsbare vluchtelingen uit Lesbos opnemen

België wil 100 tot 150 kwetsbare asielzoekers die zich momenteel in Griekenland bevinden in eigen land hervestigen. Dat heeft minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gezegd aan haar Griekse collega Giorgos Koumoutsakos. Het gaat onder meer om gezinnen met kinderen, moeders en alleenstaande vrouwen.

48 reacties

  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Kan ons land niet eerst onze "echte Belgen " niet helpen. VB gebruikte die slogan en is eigenlijk de juiste maar de regering show moet verder gaan van laat ze maar komen maar niet in mijn wijk.
  • marleen boone

    3 jaar geleden
    laat ze maar allemaal komen wij zullen er wel voor betalen met ons pensioentje van 1700 euro samen waar we beiden jaren voor gewerkt hebben ja u leest het goed heren ministers
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    de corona kost ons miljarden euros maar asielzoekers zijn nog steeds welkom terwijl er veel belgen zijn die in armoede leven en minder krijgen als de asielzoekers verdedigd dit maar eens aan onze bevolking.
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Wat met zij die ons land moeten verlaten dat ze daar ook effectief werk van maken zodat er plaats vrij komt op die andere op te vangen
  • Jos Van De Plas

    4 jaar geleden
    Twee dagen geleden zag ik Barbara Pas van het Vlaams belang in Terzake argumenteren om vluchtelingen in hun thuisland op te vangen. Waarop andere panel leden inclusief de moderator met een beledende vinger haar trachten terecht te wijzen dat het maar om 12 vluchtelingen ging. Ondertussen is het aantal reeds vertienvoudigd en kijk, weg is het schuldgevoel bij de goedgelovige weldoeners. Alleen het probleem en aanzuigeffect wordt nu steeds maar groter.