©  kmskdeinze.be

Seth De Witte tekent voor één seizoen (met optie) bij SK Deinze: “Stoppen was nooit een optie”

Seth De Witte (32) heeft een nieuwe club gevonden. Het voormalige boegbeeld van KV Mechelen heeft voor één jaar (met optie) getekend bij SK Deinze in 1B. De Witte zat na het faillissement van Lokeren al een half jaar zonder club.

“Ik ben héél blij met deze nieuwe uitdaging”, reageert de ex-kapitein van Malinwa. “Sommige mensen dachten al dat ik was gestopt. Voor mezelf was dat nooit een optie. Maar hoe langer het duurde voor ik een nieuwe club vond, hoe zenuwachtiger ik werd. Mijn afscheid bij KV Mechelen was al erg wrang en ook het einde bij Lokeren gaf een zure nasmaak. Ik had het enorm jammer hebben gevonden als ik zo afscheid had moeten nemen van het profvoetbal.”

Bij het ambitieuze Deinze krijgt De Witte echter een kans om een mooi vervolg aan zijn rijke carrière (239 wedstrijden voor KV Mechelen, 99 voor Lierse en 19 voor Lokeren) te breien. “Ik ben hypergemotiveerd om er iets moois van te maken. Op m’n 32e besef ik maar al te goed dat dit mijn laatste jaren zijn als profvoetballer. Dat maakt de honger alleen maar groter om er alles aan te doen en ten volle te genieten van de tijd die ik nog heb op het veld. Bij Deinze zie ik ook een gezonde ambitie. Na Lokeren ben ik voorzichtig maar ik heb toch de indruk dat dit een goed onderbouwd project is. Ik kan niet wachten om er mijn steentje aan bij te dragen.”

Nog twee andere ex-spelers van KV Mechelen verhuisden gisteren van club. Dimitris Kolovos (27) wordt door Panathinaikos uitgeleend aan Sherif Tiraspol in Moldavië en Edin Cocalic (32) wisselt het Turkse Akhisarspor in voor de tweedeklasser Altay.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorig seizoen in Lokeren kende De Witte een mindere periode. Sportief draaide het niet en de club had financiële problemen. ©  GMAX AGENCY

De Witte won in 2019 nog de beker met KV Mechelen. ©  BELGA

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL