Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Drie universiteiten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurgesteld”

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt beginnen het academiejaar niet in code geel, maar in code oranje. Dat betekent dat maar voor één op de vijf studenten plek is in de aula. De studenten zelf staan niet te popelen voor een academiejaar vol online lessen. “We mogen met z’n allen gaan werken. Kinderen gaan weer naar de lagere of de secundaire school. We mogen zélfs opnieuw naar voetbalwedstrijden gaan kijken. Maar – mét mondmasker en op ruime afstand van elkaar – les volgen in een halfvolle aula? Dat mag niet.”

18 reacties

  • Ben De Cock

    4 jaar geleden
    Sorry maar ik vind sommige reacties wel niet juist. Ik vind dat die studenten evenveel recht hebben op sociaal contact als de gewone leerlingen. Ik vind dit ook niet kunnen nu net iedereen zijn kot heeft en de inschrijvingsgelden zijn betaald, die dit gewoon op hun eigen houtje beslissen. Neen dit is onaarvaarbaar. En neen dien uitleg van minder volk op straat en openbaarvervoer enzo. Niet mee akkoord. Die hebben evenveel rechten als iedereen. Wat als de gewone scholen dit ook zelf gaan beslisse
  • Alex Bervoets

    4 jaar geleden
    Ze begrijpt het niet... Als je de stijgende cijfers bekijkt zou het nochtans duidelijk moeten zijn.
  • Romana Crabbe

    4 jaar geleden
    Langs alle kanten moeten we ons aan de regels houden en ik ben het er mee eens ,mondmasker waar nodig is en afstand houden ik kom zelfs zo min mogelijk onder de mensen ...maar dan zijn er de open scholen die echt alles om zeep helpen ! En de jeugd die er hun botten aan veegt . Wanneer gaat de jeugd wat attenter worden ? Als er wat doden gaan vallen onder hen ?
  • Roger Wellens

    4 jaar geleden
    Discipline en respect moet een vak worden, dat kennen de jongeren niet meer.
  • Kim Vanderpoort

    4 jaar geleden
    Wees blij dat ze daar wel verstandige beslissingen kunnen nemen. Ik ben nu twee weken terug aan het werk en al ziek. Het is toch toevallig dat net nu de besmettingen zo massaal toenemen ? Vlak na de opening van de scholen?
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.