Egbert Lachaert ©  ISOPIX

Voorzitters Vivaldi-partijen testen tweede keer negatief, fysieke onderhandelingen kunnen weer beginnen

De voorzitters van de Vivaldi-partijen hebben voor de tweede keer negatief getest op het coronavirus. Dat betekent dat de fysieke onderhandelingen kunnen herbeginnen.

jvh
Bron: BELGA

“Alle tweede testen van de voorzitters en sherpa’s zijn negatief”, meldt informateur Egbert Lachaert op Twitter. “Samen met mijn verbeterde gezondheidstoestand en einde isolatie betekent dit dat de fysieke gesprekken over een formatie binnenkort kunnen hernomen worden.”

Vorige dinsdag bleek dat koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Lachaert positief had getest op het coronavirus. Alle andere deelnemers aan de onderhandelingen – 6 partijvoorzitters en hun medewerkers – lieten zich daarop testen, woensdag bleek dat niemand ander besmet was geraakt. Niettemin gingen alle betrokkenen in quarantaine in afwachting van een tweede coronatest een week later. Die blijkt nu dus ook negatief.

De onderhandelingen over een nieuwe federale regering, die in tussentijd elektronisch gevoerd werden, kunnen vanaf donderdag dus weer fysiek doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER