Direct naar artikelinhoud
Politiek

Vlaams Belang wil met zoveel mogelijk auto’s naar Brussel als protest tegen Vivaldi-regering

Voorzitter Tom Van Grieken roept op sociale media op om met vlaggen naar Brussel te rijden op 27 september.Beeld Vlaams Belang / Photo News

Vlaams Belang organiseert binnenkort een betoging tegen de Vivaldi-regering, waarover de zeven betrokken partijen momenteel onderhandelen. Het wordt geen gewone manifestatie. De extreemrechtse partij plant een protestrit naar de hoofdstad, die moet uitmonden in een automeeting.

en

Video wordt geladen...

Het plan van Vlaams Belang is dat verschillende colonnes, met bijbehorende Vlaamse vlaggen en wimpels, op zondag 27 september vanuit verscheidene vertrekpunten in alle Vlaamse provincies samenkomen nabij Brussel om vervolgens een automeeting te houden.

“Deze Vivaldi-coalitie zal allicht het slechtste zijn dat Vlaanderen politiek kon overkomen”, motiveert partijvoorzitter Tom Van Grieken de actie. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen.”

Nog geen goedkeuring

De politie Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigt dat ze een aanvraag heeft ontvangen voor de organisatie van de betoging, maar een goedkeuring is er nog niet. De aanvraag wordt nu bestudeerd door de politiediensten en andere instanties.