Archiefbeeld. Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a). (22/01/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a). (22/01/2020) © BELGA

Katia Segers (sp.a) hekelt “ontransparante en onwettige” samenwerking VRT en Streamz

Het akkoord dat aan de basis ligt van de samenwerking tussen de VRT en Streamz, de nieuwe Vlaamse streamingdienst, is niet alleen niet doorgepraat met de audiovisuele productiesector, maar is bovendien ontransparant en onwettig. Dat zegt Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a) donderdag. Ze maakt gewag van "een duidelijke overtreding naar de letter en de geest van het mediadecreet".

10 reacties

  • Patrick de meersman

    4 jaar geleden
    Stop met de politieke spelletjes en wees blij dat er een vlaams alternatief komt voor netflix. Er is een duidelijke evolutie bezig en als de VRT er niet in meegaat dan zal het vroeg of laat geen kijkers overhouden . Streamz is voor mij geen concurrent voor de VRT maar een aanvullig.
  • Dirk

    4 jaar geleden
    Aan alle klagers, er staat een aan/uit knop aan je tv/decoder.Stop met zeuren en lees een boek of de krant.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Dat probleem is gemakkelijk op te lossen door de stekker uit de vrt te trekken.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ze heeft toch gelijk. De Vlaming betaalt nu belastingen om reeksen te maken voor een commerciële dienst en moet nog eens betalen om ze dan te mogen bekijken. Met deze Vlaamse regering wordt de Vlaming langs alle kanten gepluimd. Via zijn energie, zijn water en nu zelfs via de door de belastingbetaler betaalde openbare media. Bedenk eens wat het zou worden na een splitsing of herverdeling van bevoegdheden en deze bende nog meer de vrije hand krijgt.
  • gunter van otterdijk

    4 jaar geleden
    Ik betaal ruim 140€/maand bij onze vrienden van telenet. Nu met Streamz proberen ze mij nog eens 15€ extra te laten betalen per maand, en enkel om mijn favoriete discovery channels te zien! (films/series kijk ik sowieso niet!) Maw ik betaal ongeveer 2000€/jaar, maar dit is blijkbaar nog niet voldoende voor die telenet geldwolven! ... doe daar maar eens iets aan Katia, ipv uw zorgen te maken over transparantie en 'whatever'!