Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Een op de drie freelancers in Vlaanderen en Brussel komt niet meer rond

GeldHet coronavirus heeft een zware impact op de freelancers in Vlaanderen en Brussel. Een op de drie van die freelancers verdient momenteel onvoldoende om uit de kosten te raken, zo blijkt uit een rapport van ondernemersorganisatie Unizo en handelsinformatiekantoor Graydon. De Vlaamse overheid betaalde tot nu toe voor bijna 36 miljoen euro premies uit aan freelancers.

8 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Loontrekkenden verzekerden zich tegen werkloosheid. Dat kost hen wel een deel van hun inkomen. Wat houdt zelfstandigen tegen om dat ook te doen. Nee. Die willen het krijgen op kosten van die belasting betalende loontrekkenden.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    De freelancers worden gedwongen om bodemprijzen te hanteren, de concurrentie is bikkelhard. Deze cijfers lijken me dan ook erg optimistisch. Ik ken nogal wat freelancers die er na een paar jaar de brui aan hebben gegeven. Dag en nacht werken voor een loon dat lager ligt dan den dop, klanten die te laat of niet betalen, veel onzekerheid. Al wie meent dat er hopen geld mee te verdienen valt, doen zou ik zeggen!
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Tuurlijk zijn freelancers zelfstandigen met voordeel dat ze mooi aftrek post hebben en dan nog alle voordelen willen zoals in de prive!
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Freelancers zijn dus in feite zelfstandigen.De grootste groep zou goed tot heel goed verdiend hebben in het verleden en hebben dus een spaarpot ,maar moeten in geval van nood steun krijgen.Die niet genoeg verdienen moeten sluiten,want die gaan steeds beroep moeten doen op steun.
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    36 Miljoen euro premies? Waarom krijgen die niet gewoon "dopgeld" net als de anderen die niet kunnen werken?