Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © AFP

Marc Van Ranst roept kotstudenten op om niet naar huis te gaan in het weekend: “Beperkt transmissiekansen voor virus”

Viroloog Marc Van Ranst roept de kotstudenten aan het begin van het nieuwe academiejaar op om in het weekend zo weinig mogelijk naar huis te gaan. Doel is om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

86 reacties

  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Beste Van Ranst het probleem is niet de verspreiding van een virus want dat doet het altijd. De oplossing is om de kwetsbare groep niet in aanraking te laten komen met dit virus en wie dat zijn is al geruime tijd geweten. Je gaat geen 280.000 mensen iets verbieden of verplichten omdat er 1 dan risico loopt.
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Ik stel voor dat iedereen thuisblijft en dat we alles lam leggen. Ik zou zeker beginnen met al die Experten niet meer uit te nodigen in TV studios. Het moet nu echt niet zotter worden! Massa besmettigen, 2,6 sterfgevallen op 11 miljoen! In Nederland en Zweden: geen maskers geen heisa! Wat is het verschil?
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    Je moet niet oproepen, vragen of aanraden, want dan gebeurt er niets. De enige manier om iets gedaan te krijgen is afdwingen en overtreders bestraffen. Dus niet zoals in centrum Antwerpen, waar je al twee weken geen politiepatrouilles te voet of per fiets meer in het straatbeeld ziet. “Wat niet weet, wat niet deert” denkt het stadsbestuur. Gevolg; nog geen vierde van de mensen (zelfs zeventigers en ouder) draagt nog een masker.
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Van Ranst gisterenavond in Gert Late Night. Zelf zou hij zijn contacten en verplaatsingen ook beter beperken en zo mee het goede voorbeeld geven.
  • Eldar Safiulin

    4 jaar geleden
    Ik roep van ranst op om zijn mening voor zijn eigen te houden en laten andere en betere mensen coronaprobleem op te lossen