©  © Tom Palmaers

Inbrekersduo opgepakt in Kalmthout

De politiezone Grens heeft twee vermoedelijke inbrekers opgepakt in Kalmthout. Het duo reed rond met inbrekersmateriaal in hun wagen. “Bij de controle probeerden ze smartphones te verbergen”, zegt de politie.

De auto met twee inzittenden was in het oog van een politiepatrouille gesprongen omdat de bestuurder zich uit de voeten probeerde te maken toen hij de politiewagen opmerkte in de Beauvoislaan in Kalmthout. “Onze ploeg kon het voertuig stoppen op de Kapellensteenweg in de richting van Kapellen”, zegt Patrick De Smedt, commissaris van de politiezone Grens (Kalmthout, Essen, Wuustwezel). Hoewel hij er net een voorbijgereden was verklaarde de bestuurder op zoek te zijn naar een tankstation. “In de auto werd inbrekersmateriaal aangetroffen en de inzittenden probeerden vier smartphones te verbergen”, zegt De Smedt.

De twee verdachten, 27 en 33 jaar oud, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden aangehouden. “Het onderzoek loopt verder”, aldus De Smedt. “Vermoedelijk werden door de arrestatie inbraken vermeden.”  sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER